Településeink

Bélyegkép

Bikács

Bikács község Pakstól nyugat-északnyugatra 15 km-re, Simontornyától 12 km-re délkeletre található. Megközelíthető a Szekszárdot Székesfehérvárral összekötő 63-as főúton.
Három sikeres Európai Uniós pályázatnak köszönhetően 2005-ben nagyot fejlődött a falu. A térségben egyedülálló fejlesztések valósultak meg, ami azt is bizonyítja, hogy ez a falu tenni, fejlődni és élni akar. A tó, a park és a felújított útszakaszok alkalmassá teszik a települést az idegenforgalom, a turizmus számára.

Részletesen

Bélyegkép

Dunakömlőd

Dunakömlőd (németül Kimling) Pakshoz tartozó, dombokra épült településrész a 6-os főút mellett, korábban önálló község. Távolsága Pakstól 5 kilométer, mintegy 1300 lakosa van.

Részletesen

Bélyegkép

Dunaszentgyörgy

Dunaszentgyörgy község Magyarországon, Tolna megyében a Duna jobb partján, Budapesttől 120, Pakstól 10, Szekszárdtól 25 kilométer távolságra fekszik. A Paksi Atomerőmű légvonalban mintegy 3 kilométerre van a településtől. Megközelítése a 6-os főútvonalon lehetséges, mely érinti a községet. A másik megközelítési lehetőség a Tolna, Fadd és Dunaszentgyörgy településeket összekötő útvonal.

Részletesen

Bélyegkép

Gerjen

Részletesen

Bélyegkép

Györköny

Legtöbben vágyódunk a természetes környezethez, a barátságos emberekhez, a jó étel és ital mellett eltöltött társalgáshoz. Aki járt már Györkönyben várhatóan az előzőekben felsoroltak miatt tér vissza újra és újra. A dimbes-dombos táj, a girbe-gurba utcák, a halastó, a Magyarországon egyedülálló, érintetlen Pincehegy nyújtja a természetes és épített környezet egyediségét.

Részletesen

Bélyegkép

Kajdacs

Kajdacs 1350 lelket számláló kisközség. Ipara nincs, lakói főként mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak, melyek közül jelentős a kukorica, napraforgó és a gabonafélék termesztése, valamint a borászat.

Részletesen

Bélyegkép

Kölesd

Részletesen

Madocsa

Madocsa a Duna partján, a Kalocsai-Sárköz déli határán fekszik. A község a megye keleti felén, a megyeszékhelytől viszonylag távolabb található. Paks vonzáskörzetének része, a várostól 10 kilométerre helyezkedik el. A község közelében halad az észak-déli irányú 6-os számú főút.

Részletesen

Bélyegkép

Nagydorog

A község nevére büszkék a helyiek, az ószláv "drog" szóból származik, melynek jelentése barát. A település első írásos említése 1397-ből származik. Zsigmond király ekkor adta a Kanizsai családnak a simontornyai várat és a hozzátartozó birtokokat, melyek közt Dorog is megtalálható.

Részletesen

Bélyegkép

Németkér

Németkér mintegy 2000 lelkes község Tolna megye észak-keleti részén. A Mezőföld löszhátának déli területein fekvő települést a Paksot Cecével összekötő úton közelíthetjük meg.
A község két település, Németkér és Hard egyesüléséből jött létre.

Részletesen

Paks

Részletesen

Pálfa

 

Részletesen

Pusztahencse

Részletesen

Sárszentlőrinc

Részletesen

Ozora

Részletesen

Kiemelt programok